Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Ενας... Πύργος του Αϊφελ για τη Θεσσαλονίκη!

Video -αφιέρωμα στην "περίπτωση" από την EFENPRESS...

Τη δική της «ταυτότητα» στον παγκόσμιο χάρτη εικόνων, αυτών που αποτελούν τοπόσημα, θα αποκτήσει η Θεσσαλονίκη. Ο κεντρικός δήμος ξεκινά διεργασίες ώστε η πόλη να αποκτήσει τη δική της αυτόνομη αναφορά, το δικό της... Πύργο του Αϊφελ ή το London Eye, το μύλο του Λονδίνου.

Κι αν κάποιοι θεωρούν ότι η Θεσσαλονίκη έχει τοπόσημο κι αυτό είναι ο Λευκός Πύργος, υπάρχει μια μεγάλη συζήτηση για το κατά πόσο ένας τόπος μαρτυρίου, όπως αυτός ο Πύργος του Αίματος, όπως λεγόταν παλαιότερα το μνημείο, θα πρέπει να αποτελεί το σήμα κατατεθέν της σύγχρονης Θεσσαλονίκης.


efenpress:_____________________________________________________________

Αφού ο Λ. Πύργος, κακώς είναι το σύμβολο της Θεσσαλονίκης, γιατί ήταν φυλακές κάποτε των Τούρκων, τότε θα πρέπει να κατεδαφιστεί.

Επίσης να κατεδαφιστούν και τα τα κάστρα, αφού και αυτά ήταν φυλακές.

Στη θέση του λευκού Πύργου θα μπορούσε να κτιστεί ένα ...χαμάμ για τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες και στη θέση του επταπυργίου να  χτιστεί ένα... τζαμί.

Πάντως ο δήμαρχος έχει αδυναμία στις  πλωτές εξέδρες στη θάλασσα (αυτοβυθιζόμενες σαν το έκτρωμα που κατασκεύασε τα Χριστούγεννα, που κατέληξε να ...αναμοχλεύει ντα απόβλητα του βυθού του Θερμαϊκού).

Σε μια τέτοια εξέδρα θα κατασκευάσει-λέει- το νέο σύμβολο της Θεσσαλονίκης!

Θα συνδέεται-λέει- με την παραλία και θα μπορούσε να κατασκευαστεί και ένα καφέ (προτείνουμε "ναργιλέ - καφέ" που θα δώσει ένα ...άλλο χρώμα στη προς κατασκευή  νεοτουρκοκουλτουριάρικη  Θεσσαλονίκη και θα "δέσει" με το μνημείο  του Κεμάλ Ατατούρκ που θα ήθελε να κατασκευάσει ο δήμαρχος, στην πόλη)

  Στο ναργιλέ-καφέ, θα έρχονται οι Τούρκοι τουρίστες , οι ψυχανώμαλοι ομοφυλόφιλοι και τα γκρίζα κοπρόσκυλα σαν κάποιο άλλο που μας επισκέφτηκε αυτές τις ημέρες και θα απολαμβάνουν το ναργιλέ τους πίνοντας ...παραδοσιακό Τούρκικο καφέ πλαισιούμενοι από χανούμισσες και ...γιουσουφάκια!

 Τι ρομαντική εικόνα αλήθεια!

 Θα θυμίζει, στους νοσταλγούς της, τη Τουρκοκρατία!

Efenpress ________________________________________________________


Η δημοτική αρχή προτιμά η κατασκευή αυτή να τοποθετηθεί στη θάλασσα.


 Η εξέδρα αυτή θα συνδέεται με την παραλία, ενώ θα μπορούσε να συμπεριλαμβάνει και κάποιο καφέ, για να εξυπηρετεί τους επισκέπτες»

Αντικείμενο του διαγωνισμού θα αποτελεί η δημιουργία εντός θαλάσσης μιας κατασκευής που θα λειτουργεί ως τοπόσημο για το χώρο και την πόλη και η οποία θα βρίσκεται επί εξέδρας. Επιδίωξη θα είναι η συνολική κατασκευή να λειτουργεί ως σημείο αναφοράς για το χώρο και ως δομικό στοιχείο του τοπίου. Οι μετέχοντες στο διαγωνισμό θα εξετάσουν επίσης το ακριβές σημείο στο οποίο θα τοποθετηθεί το τοπόσημο αυτό.

agelioforos.gr (απόσπασμα από άρθρο του)


Το αφιέρωμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...